Railay Beach

Het beroemde strand in Zuid-Thailand

Railay Beach is een beroemd strand in Zuid-Thailand. Het ligt in de provincie Krabi in het zuidoosten van Thailand en wordt omringd door bergen en imposante karstformaties.Het ís een van de meest beroemde en geliefde stranden in Thailand en staat bekend om zijn prachtige koraalriffen, kristalheldere wateren en spectaculaire landschappen. Het strand is de afgelopen jaren enorm toegenomen in populariteit bij toeristen uit binnen- en buitenland.

Waarom is Railay Beach zo populair?

Railay Beach is zo populair omdat het bijna onbereikbaar is. Omdat het strand wordt omringd door karstgebergtes, kun je alleen met een boot erbij komen. Daardoor blijft de natuurlijke charme van Railay Beach intact.

Het water is kristalhelder, perfect voor een heerlijk koele duik op het strand en om te snorkelen. Bovendien is Railay Beach een echt paradijs voor klimmers. Er zijn meer dan 500 routes voor avontuurlijke klimmers, varierend van beginner tot expert.

Waar ligt Railay Beach?

Railay Beach ligt aan de oostkust van Thailand, op ongeveer 45 minuten varen met een langeboot vanaf Ao Nang of Krabi. Het is gelegen aan een kleine kop van het vasteland, waardoor het alleen bereikbaar is per boot. Daardoor heeft het ook de bijnaam “het verborgen strand”.

Waarom wordt Railay Beach als bijzonder beschouwd?

Railay Beach wordt in heel Thailand beschouwd als een bijzonder strand. Niet alleen vanwege de onbereikbaarheid, maar ook door de uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Het strand beschikt over een diverse en veelzijdige onderwaterwereld die perfect is voor snorkelen, duiken of vissen.

De karstformaties rondom het strand zijn een absolute must-have voor elke klimmer. De beroemde overhangende routes bieden spannende avonturen. Bovendien is Railay Beach de perfecte plek om te ontspannen. De rustige omgeving, de prachtige zonsondergangen en het spectaculaire uitzicht bieden de perfecte locatie om je te ontspannen.

Conclusie

Railay Beach is een van de meest populaire stranden in het zuidoosten van Thailand. Het is gelegen aan de kust van Krabi, die alleen te voet of per boot bereikbaar is. Door de onbereikbaarheid behoudt het strand veel van de natuurlijke schoonheid. Er is een prachtige onderwaterwereld en spectaculaire karstgebergtes die perfect zijn voor avontuurlijke klimmers. Daarnaast is Railay Beach een perfecte plek om te ontspannen met een prachtig uitzicht.

Plaats een reactie