Phi Phi Leh

Phi Phi Leh is het meest fascinerende strand van Thailand. Dit strand ligt op het mooie eiland Phi Phi, dat ongeveer 50 kilometer ten oosten van Krabi aan de oostkust van Thailand ligt. Phi Phi Leh is een grote zanderige baai met helderblauw water met op de achtergrond een prachtig berglandschap. Het strand is een populair toeristisch paradijs dat je moet zien als je een reis naar Thailand maakt.

Waarom het strand interessant is

Dit strand heeft veel te bieden voor dagjesmensen en avonturiers. Het is een paradijs voor waterliefhebbers, want het is mogelijk om hier te snorkelen bij het koraalrif en om te kajakken langs de baai. Door de talrijke rotsen biedt het een majestueuze tropische setting. Phi Phi Leh wordt vaak gezien als een van de meest photographische stranden ter wereld.

Naast het maken van prachtige foto’s, kun je hier ook een goede tijd hebben met je vrienden en familie. Je kunt er ook boottochten boeken, waar je de schoonheid van het eiland kunt verkennen. Bovendien heeft het een klein cafeetje, waar je versnaperingen en drankjes kunt krijgen.

Als je meer avontuur zoekt, kun je erheen gaan voor kliffenbeklimmen, duiken en raften. Ook vind je erbij de vele steiger bruikbare vissersboten die te huur zijn voor diepzeevissen. Er zijn ook populaire nachtclubs, restaurants en winkels bij het strand aanwezig. Al met al, wanneer je naar Phi Phi Leh gaat, zul je helemaal verstopt zijn met onbekommerde plezier.

Waar ligt het strand

Het strand is gelegen op het prachtige eiland Phi Phi. Dit eiland is gelegen in de Andamanse Zee, vrijwel rechts off de kust van Phuket. Dit eiland heeft een bergachtige kustlijn, met uitzicht op verschillende rotsformaties in de baai. Het is een geweldig uitzicht dat je alleen krijgt als je Phi Phi bezoekt. Het is echt een door mensen gemaakt paradijs waar verschillende soorten dieren leven, zoals de zee-egels, de roodvleugelig zwemmende ganzen en verschillende soorten vissen.

Waarom is het bijzonder?

Het eiland Phi Phi is het meest beroemde eiland in Thailand en de wereld. Het betoverende strand van Phi Phi Leh, dat door de baai wordt omringd, is een meer dan knalgeel strand dat wordt ingesloten door een spectaculair groen berglandschap. Er zijn veel historische, culturele en naturalistische attracties hier te bezoeken, waardoor het een uitstekende bestemming is. Daarnaast kun je kamperen langs het strand of surfen op de golven in de buurt.

Verder is Phi Phi Leh beroemd geworden door zijn enorme, spectaculaire mooie rotsformaties. Deze rotsen vormen een prachtig koraalrif, waar je onderwater dieren zoals zeeschildpadden, goudkleurige snappers, kreeften en torenvalken kunt zien. Je kunt hier ook een boottocht maken om de rotsen te verkennen en de stranden te verkennen.

Naast de prachtige omgeving, is dit strand ook bijzonder door het authentieke uitzicht dat het biedt. Er zijn veel kleine Restaurants en winkels langs het strand die helemaal van bamboe zijn gemaakt. Ook zie je er houten boten langs de kust, die vaak regelmatig heen en weer varen om toeristen naar verschillende eilanden te brengen.

Kortom, er is geen ander strand in de buurt dat zoveel wonderlijke dingen kan bieden als Phi Phi Leh. Het is een must-see voor iedereen die graag naar Thailand reist. Of je nu gaat om te zwemmen, te snorkelen, te kajakken of gewoon om naar het spectaculaire panorama te kijken, je zult geen spijt hebben van een dagje naar dit idyllische strand.

Plaats een reactie