Maya Bay

Maya Bay is een uniek en adembenemend strand dat zich bevindt op het Thailse eiland Koh Phi Phi Lee, in de Golf van Thailand. Het is een van de meest beroemde stranden in het land. Je kunt hier genieten van het witblauwe water en het prachtige witte zand, maar het biedt meer dan dat. Je vindt hier ook metershoge kalkstenen kliffen, groene kokospalmbomen, koraalriffen en imposante rotsformaties. Het is de perfecte locatie voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, avontuur en avondplezier.

Waarom is Maya Bay interessant?

Maya Bay staat wereldwijd bekend als één van de meest spectaculaire stranden, genoemd naar het gelijknamige eiland. Het zal je zeker niet ontgaan dat het is gebruikt als decor voor een aantal Blockbuster films zoals The Beach. Door het spectaculaire uitzicht blijft het voor veel mensen een van de mooiste plekken ter wereld.

Het water is ongeveer anderhalve meter diep en kristalhelder. De bodem heeft een witte tint door het fijne, witgele zand. De kliffen die het baai omringen, reiken tot ongeveer 50 meter hoog.

Het is ook een paradijs voor dierenliefhebbers. Op het strand kunnen mensen verschillende diersoorten waarnemen zoals: leguanen, kleine lokale vogels, eekhoorns en verschillende soorten reigers. Ze maken graag gebruik van de omgeving om voedsel te vinden. Het koraalrif dat je vindt rondom Maya Bay is adembenemend mooi. De vissen die hier zwemmen zijn zeer variërend en mooi van kleur.

Waar ligt Maya Bay?

Maya Bay is gelegen in de Andamanse Zee, op het Amerikaanse eiland Koh Phi Phi Lee. Deze arcadische bestemming, gelegen ten zuiden van Thailand, is zeer populair onder toeristen en bezoekers. Het kan worden bereikt via boottocht vanaf verschillende havens. Het belangrijkste dorp dat ernaar toe leidt is Ao Nang.

Maya Bay is meer dan alleen een scheepswerf. Het is een rustieke baai waar je kunt genieten van activiteiten zoals snorkelen, kajakken, grote gezelschappen, lezen en veel meer. Verders is het ook het beginpunt voor een aantal activiteiten waaronder: vissen, duiken, diepzeereizen, tropische strandwandelingen, kitesurfen en paddlesurfen. Je kunt ook een boottocht maken naar het nabijgelegen eiland Koh Phi Phi Don.

Waarom is Maya Bay zo bijzonder?

De absolute unieke schoonheid en rust van Maya Bay staat als een paal boven water. Het uitzicht is fenomenaal en het is de ideale plek voor iedereen die op zoek is naar een moment van totale ontspanning.
Het strand is perfect voor een picknick, luieren of een dagje op het water. Vanwege de kalmte van het water is het strand bovendien ideaal om te relaxed te zwemmen of om te snorkelen. De heldere, ondiepe wateren zijn perfect voor zwemmers van elk niveau.

Ook het landschap rondom het strand is indrukwekkend. De steile, majestueuze kliffen omlijsten de baai en maken er een behoorlijk imposante plek van. Je kunt hier prachtig wandelen door het zand en de kalkstenen kliffen beklimmen. Naast dit alles kun je bijna alles wat je maar kunt bedenken vinden op het eiland Koh Phi Phi Lee. Je kunt hier uitgaan, je vermaken in de plaatselijke nachtclubs, winkelen in de winkelstraten, of je uitleven op het fantastische strand.

Conclusie

Maya Bay is een adembenemend mooi strand dat gelegen is op het Amerikaanse eiland Koh Phi Phi Lee. Het prachtige witblauwe water, het witgele zand, de metershoge kliffen en de kokospalmbomen zorgen voor een rustige en ontspannende sfeer. Hier kun je heerlijk zwemmen, snorkelen of gewoon genieten van al het moois dat het strand te bieden heeft. Er is ook een goede variëteit aan land- en watersporten te vinden zoals kajakken, vissen en kitesurfen. Op het eiland Koh Phi Phi Lee kun je ook genieten van uitgaan, winkelen en tal van andere activiteiten. Kortom, Maya Bay is een schitterende bestemming die zeker een bezoek waard is.

Plaats een reactie