Playa de las Catedrales

Een unieke naturistische ervaring

Playa de las Catedrales, gelegen in het noorden van Spanje, is een onmiskenbaar prachtig strand met een ongeëvenaard uitzicht. Met zijn 9 kilometer lange oppervlak en veelzijdige landschappen is Playa de las Catedrales iets dat je eenmaal in je leven als een echte naturistische ervaring moet beleven. Door miljoenen jaren van erosie hebben de golven een unieke geologische structuur in de rotsen gecreëerd, die doet denken aan grote kathedralen, hetgeen kenmerken is voor het strand. Naast het uitzicht is het strand ook een autonoom naturistengebied, wat zorgt voor een rustige sfeer en het vrije gevoel dat de naturisten op zoek zijn.

Waar ligt Playa de las Catedrales?

Het strand ligt in het noordoosten van Galicië aan de Atlantische Oceaan. Het is gelegen in de provincie Lugo, in de gemeente Ribadeo, ongeveer 50 km van de Spaanse stad Ribadeo. Playa de las Catedrales is een gebied dat toegankelijk is voor het publiek via het Luanco-Ribadeo-Zarzuella-pad, een stuk weg dat ongeveer 11 km van het strand is. Hoewel de gemeente Ribadeo doorgaans een rustige stad is, heeft het het grootste deel van de zomermaanden een bron van toerisme verkregen vanwege het aantrekkelijke strand. Het strand ligt in een gebied met een overvloed aan flora- en faunasoorten, waaronder vogels, zoogdieren en enkele soorten schelpdieren. De rivier de Eo die langs de kust loopt, levert tevens een weelderige vegetatie, wat naast de Atlantische Oceaan leidt tot een schilderachtig landschap.

De wonderen van Playa de las Catedrales

Het strand verschilt op technische- en esthetische punten van andere stranden. Geologisch gezien zijn er verschillende soorten rotsen die op unieke manieren zijn gevormd door het effect van de golfslagen, waaronder verschillende soorten graniet, rotsachtige formaties, waarvan de meeste lijken op de gewelven en kathedraalachtige formaties die het strand zijn naam hebben gegeven. In sommige gevallen komen de rotsen bijna 3 meter boven het strandwater uit. Playa de las Catedrales heeft een heldere turquoise kleur die tegen de achtergrond van dit maanlandschap zo schilderachtig en geïnspireerd is. Bovendien hebben het strand en de zee onder het oppervlak een unieke schat aan aquatische dieren, wat zorgt voor urenlang vermaak voor de lokale vissers.

Het unieke naturistengebied aan Playa de las Catedrales

Playa de las Catedrales is een autonoom naturistengebied met een kustlijn van 9 km. Het gebied, ook wel bekend als het “Paradise of Galicia” onthult een rustige, vreedzame en intieme kust, die de perfecte omgeving biedt voor naturisten. Naturisten kunnen in het gebied kamperen, vissen, watersporten beoefenen, strandwandelingen maken, stilte genieten, yoga beoefenen, enzovoort. Het strand heeft verfrissende faciliteiten, die de vakantiegangers kunnen gebruiken, waaronder een vooruitzicht, een picknickzone en een strandcafétaria. Daarnaast zijn er ook tal van motels en hotels in de buurt, waar bezoekers een comfortabele accommodatie kunnen vinden. Voor diegenen die op zoek zijn naar wat cultureel onderhoud, liggen er veel interessante steden op korte afstand van het strand, waaronder Ribadeo en Viveiro. Bezoekers kunnen genieten van de diversiteit aan lokale muziek, lokaal eten en historische gebouwen.

Een unieke ervaring

Playa de las Catedrales is een subtropisch paradijs voor de liefhebbers van de pure natuur, gelegen in het prachtige noorden van Spanje. Het prachtige uitzicht alleen al is een must en zou iedereen naar het gebied moeten trekken. De mogelijkheid om een autonoom naturistengebied te bezoeken, gecombineerd met de verscheidenheid aan activiteiten die op het strand kunnen worden beoefend, biedt een unieke ervaring voor natuurliefhebbers en vakantiegangers. Het is veruit een bezoek waard om te genieten van de rust en stilte die het strand te bieden heeft. Dit, gecombineerd met het unieke uiterlijk en de intieme omgeving, maakt Playa de las Catedrales tot een uiterst bijzondere plek.

Plaats een reactie