Playa de las Arenas

Playa de las Arenas is een prachtig strand dat bevindt zich in het noordwesten van Spanje. Het ligt in de badplaats Benicàssim aan de Malterese Zee in de regio Valencia. Het is een populaire plek voor zowel locals als toeristen, en er is voldoende vertier om voor iedereen wat te bieden. Van watersporten en zwemmen, tot surfen en kajakken, dit strand is een waar paradijs voor vakantiegangers.

Het ongeëvenaarde landschap van Playa de las Arenas

Het strand Playa de las Arenas heeft een uniek landschap van kalkstenen kliffen en drijvend boven een prachtig, wit strand. Er is een enorm gebied aan beide kanten van het strand waar bezoekers kunnen kajakken, snorkelen, vissen, surfen of andere watersporten beoefenen. Er zijn ook met de hand gebouwde hutten langs het strand waar bezoekers terecht kunnen voor eten en drank. Hierover heen staan ​​grootse appartementencomplexen en strandpaviljoens die het uitzicht op het strand verfraaien.

Ook het klimaat is ideaal, met meer dan 300 dagen zonneschijn per jaar. Dit betekent dat de Playa de las Arenas het grootste deel van het jaar een fijne temperatuur heeft, waardoor het een perfecte bestemming is voor een zonvakantie. Er zijn vele zandstranden en vele mogelijkheden voor relaxt zonnebaden of gewoon ontspannen op het strand.

Beschermde bergketens van Benicàssim

Er zijn ook vele wandel- en fietsroutes die in de beschermde bergketens van Benicàssim lopen. Het landschap wordt omringd door azuurblauwe bergen die een rustig contrast vormen met de helderblauwe zee. Na negen kilometer wandelen of fietsen in de bergen, kom je aan de noordelijke kant van het strand Playa de las Arenas. Hier is het bleke zand, de helderblauwe zee en het unieke uitzicht een absolute must-see.

Finestrat en het naastgelegen park

Rondom het strand Playa de las Arenas bevindt zich ook de plaats Finestrat. Het is een traditionele dorpsplaats met veel restaurants, cafés, winkels en bars. Er is ook het naastgelegen park dat uitkijkt over het strand. Hier kan men een mooie wandeling maken, terwijl men geniet van de uitgestrekte uitzichten op het strand en de weelderige greep van de bergen.

Het bijdragen aan de lokale cultuur

Benicàssim biedt ook een unieke cultuur waarin bezoekers kunnen rondkijken, proeven en ontdekken. Bovendien kunnen bezoekers een rondleiding krijgen in het lokale zoutmuseum om de geschiedenis en de handel van de stad te leren kennen. Er zijn ook talloze lokale evenementen gedurende het hele jaar om deel te nemen, waaronder festivals, markten en theatervoorstellingen.

Playa de las Arenas – een prachtbestemming in het noordwesten van Spanje

Het hele jaar door is Playa de las Arenas een bijzondere en rustgevende ervaring. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of om te ontspannen en te genieten, dit strand is een waar paradijs. De zandstranden zijn uitnodigend en de omringende beschermde bergketens bieden een rustgevende ervaring. Naast de zwem- en watersportmogelijkheden, het Finestrat-dorp en het naastgelegen park, is Playa de las Arenas een perfecte bestemming voor een memorabele vakantie.

Plaats een reactie