Luskentyre Beach

Op het eiland Harris in Schotland ligt het alom bekende Luskentyre-strand. Het is een adembenemend stukje paradijs met eindeloze witte zandstranden, ongerepte landschappen en een voortdurende zeebries die door de lucht waait. In de omgeving strekken glinsterende baaien zich uit, eindeloze heide en groene heuvels lokken wandelaars van ver. Dit is een prachtig stukje Schotland en het voortdurende getuige van schoonheid, vuur en de overwinning van de mensheid. Er is geen plaats op aarde waar je je zo ongelooflijk kleiner voelt dan op Luskentyre Beach.

Waarom is het strand interessant?

Luskentyre Beach is een van de meest fotogenieke stranden van Schotland, met een verscheidenheid aan vista’s. Het lokt troves fotografen en toeristen om de verbluffende schoonheid te bewonderen. Het schilderachtige wit zandstrand bekleedt ongeveer een mijl aan de kust van het eiland.Het prachtige blauwe water van de Atlantische Oceaan zorgt voor een dramatisch contrast met de heide en moeraslanden diep op het Schotse eiland. Wanneer de zon begint te schijnen, is er dan ook geen betere manier om de kustlijn van Schotland te ervaren dan met je voeten in het zand op Luskentyre Beach.

Er zijn een aantal dingen die je van tevoren moet regelen als je een bezoek aan Luskentyre Beach overweegt. Ten eerste moet je er rekening mee houden dat het strand afgelegen is. Afgezien van enkele plaatselijke hotel- en campingopties, ligt het strand op zo’n drie uur rijden van de stad Edinburgh. Ook moet je op de hoogte zijn van de overheidswaarschuwingen voor risico’s op en rond de kust. In de winter is het strand vaak gehuld in een dikke mist, dus overweeg om te overnachten als je er naar toe gaat.

Hou er ook rekening mee dat het strand niet bewaakt wordt, dus er is geen lifeguard beschikbaar. Zorg ervoor dat je ervoor zorgt dat je kinderen tijdens het zwemmen begeleid worden. Er is ook vrijwel geen schaduw beschikbaar, dus als je de hele dag gaat, neem dan voldoende zonnebrandcrème mee.

Waar ligt het?

Luskentyre Beach ligt op het eiland Harris, een gemeente van Schotland, gelegen in de West-Highlandweg van Schotland. De omgeving van het eiland omvat de deelstaat West-Harris, de Sgeiran peninsul en de Seil Island. De locatie is zo afgelegen dat er geen burgerluchtvaart beschikbaar is, wat betekent dat je met een ferry naar het eiland moet reizen.

Het strand is gelegen in het district Seilebost aan de Westkust van Harris. Het ligt op zo’n 20 minuten rijden van de plaatselijke haven van Leverburgh, die ook de plek is waar de veerboten naar beneden gaan. Tevens heeft het een directe toegang tot de Atlantische Oceaan en ligt het ongeveer op zo’n drie uur rijden ten noorden van Glasgow.

Waarom is het zo bijzonder?

Luskentyre Beach is zo bijzonder door de ongerepte omgeving, verscheidenheid aan activiteiten en het prachtige uitzicht dat je hebt vanaf het strand. Het zandstrand loopt zo’n een mijl langs de kust van Harris, verdeeld in twee formaties. De basisvorm is ingebed in turquoise heldere oceaan. De rest van de omgeving is begroeid met dichte begroeiing, zoals heide, stuifzand, meerstuinen en schapenweiden. Het gebied staat bekend als natuurlijk beschermd gebied, wat betekent dat het strand en al zijn rijke ecosystemen worden gewaardeerd en bewaard.

Het strand is het perfecte uitje voor een familie, een paar of een groep vrienden. Er is een verscheidenheid aan activiteiten om hier te ondernemen, zoals zwemmen, wandelen of vissen in het omringende meer. Of neem een aantal verrekijkers mee en zoek naar de vele vogelsoorten die hier komen, zoals kustlijsters, meeuwen en cormorans. Als je het wat actiever aanpakt, kun je een vlot gaan bouwen of deelnemen aan watersporten.

Er is ook voldoende keuze aan verblijfsmogelijkheden, van hotel- en campingopties tot lokale B&B’s of self-catering vakantiehuizen. Maar al met al is het meest kenmerkende kenmerk van Luskentyre Beach toch wel dat azuurblauwe water, dat in het zonlicht begint te glinsteren. Alleen al dit stukje paradijs is de perfecte beloning voor iedereen die naar het strand gaat.

Plaats een reactie