Praia da Ursa

Guide to Portugal’s Most Popular Cliff-Side Beach

Waarom is Praia da Ursa Een Uniek Strand?

Praia da Ursa ligt in het noordwesten van Portugal, vlakbij Sintra en het plaatsje Colares in de provincie Lisboa. Het is zonder twijfel het meest populaire strand in de regio en dat is niet voor niets. Praia da Ursa is een schitterend stukje natuurschoon, gelegen aan een mooi kliffengebied aan de westkust. De natuurlijke omgeving van het strand doet je ademen en de kleuren en de helderheid van het water geven je het gevoel dat je een andere wereld binnentreedt.

Waar Ligt Praia da Ursa?

Praia da Ursa ligt vlakbij het stadje Colares aan de westkust van Portugal. Als je vanuit Lissabon naar het noordwesten reist, stuit je op het strand. Als je eenmaal daar bent aangekomen, zul je versteld staan van de prachtige omgeving. Ondanks alle bezienswaardigheden en attracties die je kunt bezoeken in Lissabon, is het heerlijk om af en toe een bezoek te brengen aan plaatsen als Praia da Ursa die de het ware Portugese karakter van het land voelbaar maken.

Het Strand

Het strand da Ursa bestaat uit een kleine baai, die populair is bij surfers die hier naartoe trekken om te genieten van de golven. Aan de kuststreek kun je voetgangers wandelpaden waar je eindeloze uitzichten hebt over de omgeving en de oceaan. Het strand ligt in een beschut gebied van de kliffen, zodat je zelfs ’s middags schaduw hebt om de hitte te vermijden.

De stranden van Colares en Sintra zijn bekend om hun prachtige granieten kliffen. Deze kliffen bieden een betoverende aanblik als je er tussen wandelt. Het is een paradijs voor de wandelaar, gegeven de verschillende paden die naar het strand leiden. Veel routes kunnen zelfs worden bewandeld met kinderen, dankzij de relatief vlakke gedeelten.

Een leuke bijkomstigheid is dat je als toerist gratis toegang hebt tot het strand, wat betekent dat je er een hele dag kunt doorbrengen zonder te zoeken naar een parkeergelegenheid.

De Natuur

Het strand van Ursa is ook erg populair vanwege de verscheidenheid aan geïnteresseerde kijkers die hier komen om mooie grutto’s en andere vogels te observeren. De watervogels trekken hier namelijk vaak langs, vooral tijdens de migratieperioden. Als je meer interesse hebt in de flora dan kun je eindeloze vruchtbomen, bijzondere struiken en bloeiende planten tegenkomen, die het gebied een bijzondere look en feel geven.

Omdat Praia da Ursa zo’n uniek strand is, worden er vaak verschillende evenementen georganiseerd door de lokale gemeenschap. Hier kun je zwemwedstrijden bijwonen, korte wandelingen maken met gidsen of genieten van kunst en muziek in dit unieke verblijf.

Activiteiten

Er is meer te doen dan alleen maar luieren, surfen of vogels observeren op het strand. Je kunt er ook duiken of snorkelen, omdat de oceaan veel schitterende ondiepe gebieden heeft waar je een geweldige ervaring hebt.

Als je in plaats daarvan een meer rustige bezigheid wilt, heb je ook de mogelijkheid om te vissen op het strand. Er zijn verschillende mogelijkheden om aan je dagelijkse visbehoefte te voldoen. Door zeevis in de zee te vangen met de lokale vissers, of je kan kiezen om fietsvissen bij de meren en andere binnenwateren in de buurt van het strand te doen.

Praia da Ursa

Als je in het noordwesten van Portugal bent en je wilt in één dag genieten van rust, schoonheid, ontspanning en heerlijk eten, dan moet je een bezoek brengen aan Praia da Ursa. Daar ontdek je een gezellig strand waarbij je kunt genieten van het uitzicht, het strandleven, de natuurlijke omgeving of je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten. Kortom, dit strand is de perfecte bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een heerlijke dag met de portugese zon.

Plaats een reactie