Praia da Figueira

Praia da Figueira is een schitterend strand gelegen in het zuiden van Portugal, nabij de stad Setúbal. Het strand wordt ook wel het strand van de dolfijnen genoemd, omdat dolfijnen hier regelmatig in de kust worden gezien. Het strand heeft veel te bieden, zoals een rustige zee, prachtige zandstranden, en een schitterend uitzicht. Het is dan ook geen verrassing dat Praia da Figueira een populaire bestemming is voor toeristen uit binnen- en buitenland. In dit artikel praten we meer over deze magische plek, waarom het zo bijzonder is, waar het precies ligt en waarom het zo een populair strand is.

Waarom is Praia da Figueira bijzonder?

Praia da Figueira is een bijzonder strand omdat het een perfecte combinatie biedt van rust en mooie zandstranden. Bij aankomst zal je meteen al verliefd worden op dit prachtige strand, zeker als de zon schijnt. Het strand wordt ook wel het strand van de dolfijnen genoemd, omdat dolfijnen hier regelmatig in de kust worden gezien. Dit kan overigens enkel gezien worden tijdens de periode van mei tot oktober. Het strand is een prima plek om te relaxen, badderen of gewoon een leuke wandeling te maken langs het strand. Er zijn tal van smalle paadjes die naar nog meer stranden leiden. Ideaal als je een eindje wilt lopen en wat meer stille plekjes wilt ontdekken.

Waar ligt Praia da Figueira?

Praia da Figueira ligt in het zuiden van Portugal, vlakbij de stad Setúbal. Het strand is ongeveer een uur rijden vanaf Lissabon. Met de auto ben je er binnen no-time. Als je met het openbaar vervoer gaat, moet je eerst met de trein naar de stad Setúbal reizen, waarna je van daaruit een bus of taxi naar het strand neemt. Als je langs de kust rijdt, is het praktisch onmogelijk om te missen. Als je het strand nadert, zie je ook meteen dat er tal van parkeerplaatsen zijn.

Waarom is Praia da Figueira populair?

Praia da Figueira heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen doordat de omgeving zo bijzonder is. De kuststrook waar het strand ligt, biedt niet alleen schitterende stranden maar is ook bezaaid met prachtige baaien en kliffen. Het strand ligt direct aan een nationaal park en smalle strandpaden die nog niet veel directe aandacht van toeristen hebben gekregen. Om de mooie omgeving van Praia da Figueira van dichtbij te kunnen ervaren, zijn er talloze restaurants en bars die uit de omgeving worden bediend. Zo kun je hier genieten van lokale gerechten en op een ontspannen manier de zon zien zakken.

Wat zijn de activiteiten bij Praia da Figueira?

Praia da Figueira biedt veel verschillende activiteiten voor toeristen. Bij aankomst kun je beginnen met het verkennen van het strand op een kano of een kajak, die voor de deur van het strand kunnen worden gehuurd. Daarnaast kun je ook een fiets huren om de omgeving te verkennen. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes langs de kust leiden. Ook kun je een boottocht of duik excursie maken, om een prachtig stuk onder water te verkennen.

Conclusie

Praia da Figueira is een magische plek met veel te bieden voor toeristen. Het strand biedt prachtige zandstranden en een rustige zee, een bijzondere omgeving met baaien en kliffen, geweldige restaurants en bars, en natuurlijk de mogelijkheid om dolfijnen te spotten. Kortom, Praia da Figueira is een interessante bestemming voor iedereen die op zoek is naar rust en romantiek. Als je de kans krijgt, moet je deze plek zeker bezoeken.

Plaats een reactie