Zlatni Rat Beach

Zlatni Rat Beach is een spectaculaire zandstrook met adembenemende uitzichten op het eiland Brac waar het strand is gelegen. Het ligt op het meest zuidelijke punt van het eiland en als je de Blaca Kloof beklimt en op de klippen komt, heb je het perfecte uitzicht over het woeste landschap en de Adriatische Zee.

De unieke vorm van het strand heeft het bekend gemaakt. Het wisselt voortdurend zijn vorm, dankzij de Adriatische Zee, stond er in 2009 een efficiënte vorm, waaronder een hop is gevormd, je kunt er mooie foto’s maken.

Het is een populaire plek, waar touristen uit de hele wereld komen en deze plek een zeer populair strand is geworden, met zijn helderblauwe zee en fijne zandstranden.

Het is gelegen op het meest zuidelijke puntje van het eiland en toeristen kunnen er de prachtige baai bezichtigen, plus de kliffen en de rotsachtige kust. Je kunt ook gemakkelijk boten huren om de kust te verkennen.

Het is ook een geweldige plek om te relaxen en te genieten van het uitzicht, een moment om nooit te vergeten, als je het geluk heeft om de zon te zien ondergaan achter de zee.

Als je op het strand bent, kun je genieten van lekker zwemmen in het water, snorkelen, duiken en kajakken. Er zijn veel watersporten in de buurt waar je in kunt deelnemen, zoals parasailen, skiën, bootrace en veel meer.

Als je de kans hebt om erheen te gaan, kun je ook een aantal van de lokale bezienswaardigheden in het gebied bezoeken, die een ander aspect van het Dalmatische kustgebied tonen. Dit omvat authentieke dorpjes, schattige kleine stadjes, prachtige tempels en kloosters, historische bezienswaardigheden en het Nationaal Park Biokovo.

Het strand is ook een uitstekende plek voor het bewonderen van het levendige vasteland, omdat er veel natuur te vinden is. Je kunt er dieren en vogels spotten, plus wonderen aanschouwen die alleen maar kunnen worden gevonden aan de Adriatische kust. Als je de kans hebt om de nationale parken, bergweiden en bossen te verkennen, zul je geweldige actie krijgen.

Waarom is Zlatni Rat Beach zo speciaal?

Zlatni Rat Beach is een van de meest beroemde stranden van Europa, het is een van de meest spectaculaire spots om te bezoeken, en het is zeker de moeite waard. Dit strand heeft een uitstekende reputatie als een van de meest mooie stranden in Kroatië, dankzij het prachtige uitzicht en de unieke vorming van de baai. Er is hier veel te genieten voor iedereen die naar het eiland Brac reist.

Het heldere water, de verblindende stranden en de adembenemende baai maken dit strand tot een paradijs voor waterliefhebbers. Maar er is ook veel te verkennen op het vasteland. Je zult genieten van prachtige Nationale Parken, heilige kloosters en tempels, en prachtige architectuur.

Met zijn fantastische uitzichten, de vele watersportmogelijkheden, de cultureel erfgoedgebieden en de lokale gastronomie, de prachtige stranden en het glasheldere water, is Zlatni Rat beach een must voor iedereen die een bezoek brengt aan het eiland Brac. Het is zeker bezoek waard.

Plaats een reactie