Plitvice Lakes

Plitvice Lakes is een adembenemende natuurgebied in Kroatië, gelegen in de regio Lika in het midden van het land. Het gebied bestaat uit 16 stuwmeren die door watervallen met elkaar verbonden zijn. Het prachtige landschap maken de Plitvice Lakes tot een van de meest beroemde en bezochte nationale parken in Europa.

Waar ligt Plitvice Lakes?

Plitvice Lakes ligt in het Popovo Polje-immerschaduwvallei gebied, in het westelijke deel van het nationale park Krka, op zo’n twee uur rijden van Zagreb. De stuwmeren liggen omringd door weelderige bossen, vastberaden kliffen, afgelegen grotten en wilde beken.

Waarom is Plitvice Lakes beroemd?

De Plitvice Lakes zijn beroemd om hun prachtige watervallen, die eruit zien als goden die de watervallen creëerden. Het kristalheldere azuurblauwe water stroomt door het park, langs wintersporten, zwemmend en zonnend in het gezonde meer. Het merengebied speelt ook al eeuwenlang een belangrijke rol in de lokale cultuur, met festivals en riten die al generaties lang worden voortgezet.

Waarom Plitvice Lakes zo bijzonder is

De Plitvice Lakes is een magische plek die de indrukwekkende waterkracht van de natuur perfect weergeeft. Het nationale park heeft 16 smalle stuwmeren, die twaalf paden en vele watervallen maken. De Plitvice watervallen staan ​​bekend om hun prachtige licht- en watereffecten. Er zijn meerdere routes door het park, die reizen door een magisch landschap vol grillige grotten, prachtige blauwgrijze meren en schitterende watervallen.

Het belangrijkste kenmerk van het Plitvice merengebied is de unieke omliggende fauna en flora. Er zijn meer dan 177 vogelsoorten, 45 verschillende landzoogdieren en 33 amfibieënsoorten. Het gebied is ook vermaard om de stroomvaren, die in het gebied voorkomen en enige van de meest voorkomende zoetwatervissen in Europa zijn.

Waarom het strand interessant is

De Plitvice Lakes zijn uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen, met tal van stranden met helder blauwe meren en beekjes. Het merengebied heeft ook een groot aantal stranden, waaronder het bekende strand van Pacudinca, waar het heldere, kalme water een perfecte plek is om te zwemmen en te ontspannen. Er is een klein eiland in het midden dat toegankelijk is, waar je kunt duiken en er volop kans is om te snorkelen.

Ook al is het strand de belangrijkste plek om te zwemmen, er is ook veel te doen in het gebied. Er zijn verschillende wandelpaden, waar je prachtige tochten kunt maken langs de meren en de waterval. Er zijn ook prachtige bossen met eindeloze mogelijkheden voor avontuurlijke wandelaars. Je kunt kanoën of een boottocht maken om meer van het merengebied te ontdekken.

De Plitvice Lakes worden beschouwd als een waar wonder van de natuur en het is een van de meest beroemde en bezochte nationale parken in Europa. Het beste van alles is dat je er op veel verschillende manieren van de omgeving kunt genieten. Bezoekers kunnen er gaan wandelen, kanoën, watersporten, vissen of gewoon ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht. De magie van de Plitvice Lakes verleidt iedereen die het bezoekt.

Plaats een reactie