Canggu Beach

Canggu Beach is een kuststrook gelegen aan de noordzijde van het populaire Balinese eiland Bali. Het is gelegen tussen het toeristisch centrum Seminyak dat zich ten zuiden van het gebied bevindt en de zoete stranden van de Kuta District van de noordelijke provincie Badung. Canggu Beach, ook wel bekend als Echo Beach, is een van de meest veelzijdige badplaatsen van Bali waar digitaal nomaden, spaarreizigers en luxueuze vakantiegangers allemaal een plekje op het strand hebben. Het is makkelijk bereikbaar en er zijn vele leuke faciliteiten voor een heerlijk verblijf.

Waarom is Canggu Beach interessant?

Er zijn veel redenen waarom Canggu Beach een van de meest populaire stranden van Bali is. Het enorme zandstrand en het heldere zeeblauwe water zijn ideaal om ontspanning te zoeken. Er zijn verschillende strandbarretjes, cafés, winkeltjes en restaurants te vinden in de prachtige palmbomenwandelgebieden aan het strand. Er zijn regelmatig verschillende festivals en andere evenementen georganiseerd, van surf festivals tot yoga classen.

Bovendien is Canggu Beach ook een bekend surfpunt en er zijn twee populaire golfvelden in de buurt van het strand; The Bali National Golf Course en The Nirwana Bali Golf Course. Canggu Beach is ook zeer geschikt voor kitesurfen, waarbij de windsterkte en de hoge golfsnelheid een spectaculair toevluchtsoord vormen voor kitesurfers en andere watersportliefhebbers.

Waar ligt Canggu Beach?

Canggu Beach ligt aan de noordelijkste kust van Bali, ongeveer 18 kilometer ten noorden van de bruisende stad Kuta. Het strand is direct tegen de weg aan gelegen en uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer zoals autoriksja’s of met het huren van een scooter. Ook is het strand goed te bereiken met het lokale bussen- of verschillende korte ritjes met de ‘Grab’ service.

Waarom is Canggu Beach bijzonder?

Wat Canggu Beach zo bijzonder maakt, is dat het een perfecte mix is van toerisme en rust. Het is een zeer populaire beach destination met veel westerse invloeden die prachtig vermengd zijn met Balinese tradities. Verschillende festivals worden steeds meer georganiseerd. Canggu beach is bijvoorbeeld een populaire plek tijdens de Balinese New Year, oftewel ‘Nyepi’, wat nog meer toeristen aantrekt.

Nog een reden waarom het zo populair is, is het uitbreide aanbod aan surfmogelijkheden. Canggu Beach biedt geweldige golfsurfmogelijkheden met verschillende golven te zoeken. Tijdens de ‘swells’, kunnen surfers genieten van lange, gladde golfritten die hen naar de kust brengen. ’s Avonds kunnen surfers ook genieten van de schilderachtige zonsondergang en de verschillende strandactiviteiten.

In het algemeen is Canggu Beach een geweldige bestemming voor iedereen die op zoek is naar een relaxte vakantie aan een betoverend strand. Bovendien is er meer dan genoeg te doen wat deze bestemming zo veelzijdig maakt.

Plaats een reactie