Perissa Beach

Perissa Beach is een geweldig stuk strand aan de oostkust van Santorini, een unieke regio in de Egeïsche Zee. Het strand is een populair vakantieoord om te ontspannen, om te zonnen of gewoon om te genieten van de omgeving.
Perissa Beach is bedekt met witte zandstranden met donkerblauw water wat een schitterend contrast vormt. Het strand strekt zich uit over ca. 3 km met kristalhelder water, wat erom vraagt om af te zakken naar de zee.

Waarom is het strand interessant

Perissa Beach heeft veel te bieden aan reizigers van alle leeftijden. Het strand bestaat uit prachtige witte stranden, schilderachtig uitzicht en veel restaurants waar je vanuit je stoel in de zon lekker kunt genieten. Daarnaast zijn er een tal van watersportmogelijkheden zoals surfen, zeilen of snorkelen. Niet alleen de bewoners, maar ook de meer avontuurlijke reizigers die van watersporten houden, kunnen hier volop genieten.

Het strand biedt ook een aantal activiteiten voor kinderen, zoals een reuze aquazwembad waar je heel lang in kunt blijven. Ook diverse attractieparken bieden voldoende vermaak.

De stranden in de buurt van Perissa Beach hebben ook genoeg accommodatie voor reizigers en lokale winkels die souvenirs, strandkleding en strandversiering aanbieden.

Waar ligt Perissa Beach

Perissa Beach ligt op ongeveer 8 km ten zuiden van Fira, de hoofdstad van Santorini. Het strand is gemakkelijk te bereiken met de bus of taxi vanaf de luchthaven. Bovendien vind je er mooie treintjes die je direct naar het strand brengen.

Het strand ligt vlakbij andere interessante locaties zoals Santorini Volcano, Red Beach en het beroemde oude Venetiaanse kasteel.

Waarom is het bijzonder

Het strand van Perissa Beach is uniek, want het lijkt een eindeloze poel van waterblauw te zijn geworden. Het water is kristalhelder en het hele jaar door warm.

Door de aard van het strand voelt het alsof je in een vreemde en verbazingwekkende wereld komt. Hier vind je geen grote resorts of toeristenhotels, maar een rustige, ongerepte omgeving met zandstranden en rustgevend uitzicht.

Daarnaast is Perissa Beach een fantastische plek om de prachtige zonsondergang te bewonderen. In de avonduren kunt je relaxed terugkijken op een heerlijke dag aan het strand, compleet met de schoonheid van de sterrenhemel boven je.

Conclusie

Perissa Beach is een prachtig, rustig strand in het zuiden van Santorini, ideaal om heerlijk te relaxen, plezier te hebben of om even weg te stappen uit je drukke leven. Met mooi landschap, helder water en een schitterende zonsondergang biedt het strand de perfecte locatie voor een ontspannen vakantie.

Plaats een reactie