Navagio Beach

Navagio Beach is een van de meest beroemde stranden van Griekenland en gelegen op het Griekse eiland Zakynthos. Het strand is als een parel in de Egeïsche Zee en heeft een adembenemende schoonheid die elk jaar duizenden toeristen aantrekt. Navagio Beach is ongetwijfeld een van de meest iconische stranden van Griekenland. Als je naar Griekenland reist, is het het vermelden waard dat Navagio Beach de moeite waard is om te bezoeken. Het is een prachtige plek met overweldigende schoonheid midden in de Egeïsche Zee die je nooit opnieuw zal willen verlaten.

Ligging

Navagio Beach ligt op het eiland Zakynthos in het noordwesten van Griekenland en ligt aan de westkust van het eiland. Het is beroemd vanwege zijn schitterende witbruine zandstranden en de omliggende rotsen die net zo helder als de zee zijn en die een adembenemend uitzicht bieden. Het strand is omgeven door prachtige kliffen en is tegelijkertijd bekend vanwege het verhaal van het schipwreck dat in 1982 op het strand terecht kwam, waardoor het ook de naam ‘Shipwreck beach’ heeft gekregen.

Uniek en bijzonder

Navagio Beach is de meest beroemde strand van Griekenland en is uniek vanwege zijn overweldigende schoonheid. Het strand wordt omringd door kalksteenkliffen en biedt een rustig strand met wit zand waarvan wachten dat het omringd wordt door heldere en hade zee. Het strand is een klein stukje paradijs op aarde, omringd door majestueuze heuvels, vulkanische rotsen en een aantrekkelijke blauwe zee. De groen gekleurde bossen bieden een prachtig contrast met het sneeuwwitte van het strand en de turquoisezwembaden die de indrukwekkende kustlijnen omlijsten.

Het strand Navagio is ook bijzonder vanwege het schipwreck, dat vervalste destijds op het strand. Het schip, dat werd gebruikt voor het smokkelen van sigaretten, wordt bewaakt door de Griekse marine en is een unieke aanblik. Het zeilschip ligt voor de kust en lijkt het centrum van het strand te zijn, gecomplementeerd door de omringende prachtige blauwe zee.

Het strand biedt vele activiteiten aan haar bezoekers, zoals waterskiën, jetskiën en boottochten. Er is ook een aantal opvouwbare strandstoelen beschikbaar voor wie wat meer rust zoekt. Strand Bars bieden verfrissende dranken en andere verfrissende ingrediënten om de dag in stijl door te brengen. Naast zonbaden kunnen de toeristen heerlijk zwemmen in het kalme ioniaanse zeewater.

Hoe te bereiken?

Navagio Beach is goed bereikbaar. Er zijn veel verschillende manieren om naar het strand te reizen, waaronder de lokale bussen, veerboten en boottochten.

Voor de meeste toeristen is de meest populaire manier om naar Navagio Beach te reizen per boot, die meestal vertrekt vanuit de hoofdstad Laganas, een stad op het noordelijke deel van het eiland Zakynthos. Veel lokale boten bieden dagtochten naar het strand aan en hebben een beperkte capaciteit, waaronder een maximaal aantal passagiers van 15 personen. Ook zijn er vele grote luxe veerboten waarmee je in een paar uur op het strand kunt arriveren.

Voor degenen die liever zelfstandig willen reizen, rijdt de lokale bus vanuit Laganas direct naar de parkeerplaats van Navagio Beach. Vanaf hier is het maar een klein stukje lopen naar het strand. Alvorens het strand te bereiken, moeten bezoekers een flinke wandeling maken langs een rustieke weg waarvan het uitzicht adembenemend is. In plaats van te lopen kunt u ook de watervliegtuigboot prijzen, waarvan de prijs varieert van €45-€65 per persoon, afhankelijk van het aantal personen. Een andere optie is de helikopter die met 3 personen reist. De helikoptervluchten bieden driftig een ‘bird’s eye view’ en geven het kleurrijke landschap van het eiland aan de reizigers.

Conclusie

Navagio Beach is een van de mooiste stranden van Europa en wordt bezocht door miljoenen toeristen elk jaar. Het is uniek en bijzonder vanwege het verhaal van het schipwreck dat al jaren op het strand ligt, de mooie en rustieke uitzichten, de overweldigende schoonheid van de Egeïsche Zee, de verschillende outdoor activiteiten die het strand biedt en vele andere interessante bezienswaardigheden. De verbazingwekkende locatie biedt veel verschillende manieren om naar het strand te reizen zoals veerboten en lokale bussen.

Navagio Beach is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten. Als je de mogelijkheid hebt om hierheen te reizen, is het een must om te bezoeken, gezien de schatten dat het strand biedt. Voor liefhebbers van landschap is Navagio Beach zeker de perfecte bestemming. Dit paradijselijke strand biedt een adembenemend uitzicht en de mooiste plek om de dag te genieten en heerlijk te relaxen.

Plaats een reactie