Varadero Beach

Varadero Beach is een van de mooiste stranden van Cuba. Het ligt in het noordelijke deel van het eiland in de provincie Matanzas. Het strand is bekend om de lange strook wit zand, tenderblauwe watervallet, de rustige kust en het uitgebreide aanbod aan recreatieve activiteiten. Het wordt gezien als één van de meest bijzondere stranden ter wereld, waar je kunt zonnen, zwemmen, duiken en watersporten beoefenen. Dit unieke strand, gelegen aan de vormgeving van de Caraïbische Zee is de perfecte plek voor een ontspannende zonvakantie.

Waarom is Varadero Beach zo bijzonder?

Varadero Beach is beroemd om zijn prachtige blauwe watervallet, dat de kust lijkt te omhullen. Het strand heeft kilometers lange, breede, wit gekleurde stranden, die perfect zijn voor het relaxen en genieten van de warme Caraïbische zon. De witheid van het strand wordt benadrukt door de diepblauwe kleur van het water. Varaderos positie in het noorden van Cuba betekent dat het veranderlijk is, maar de meeste strandsessies worden getrakteerd op stralende zonneschijn.

Ook is Varadero Beach bekend als een van de beste duikplekken ter wereld. Er zijn meerdere duikcursussen hier, en er zijn duikcentra voor beginners, gevorderden en professionals. Met als troef een adembenemende onderwaterwereld die nooit ophoudt te verrassen.

Varadero Beach heeft ook een hele waaier aan watersportmogelijkheden. Zo kan je hier waterskiën, boottochten maken, surfen, enz. Er zijn grote zandstranden die zijn voorzien van bungalows en andere faciliteiten, waar je van een leuke dag zonneren, zwemmen en strandactiviteiten kan genieten.

Waar ligt Varadero Beach?

Varadero Beach ligt aan de noordkust van het eiland Cuba. Het strand strekt zich uit langs de kust van de stad Matanzas en de bananenzee, een nationaal park in het noorden. Het beach ligt tussen Havana en Ciego de Avila, wat het een perfecte bestemming maakt voor een strandvakantie. Meer naar het westen ligt de stad Varadero, waar je naartoe kunt reizen vanuit Havana of Varadero.

Waarom is Varadero Beach interessant?

Varadero Beach is, naast een zeldzame bestemming om te relaxen, een interessante bestemming om te bezoeken. Het strand biedt de beste faciliteiten waar je kunt genieten van een onvergetelijke zonvakantie.

Ook zijn er veel verschillende activiteiten die je kunt doen, zoals bootvluchten, dolfijnen kijken, kajakken, kitesurfen, golf, enz. Je kunt ook alle andere toeristische attracties in de omgeving bekijken zoals de fabels van de tabaksindustrie, de historische stad Matanzas, het Palmira kasteel, Reserva Ecológica Varahicacos en de magnifieke 360 graden panorama’s.

En als je de drukte van de dagelijkse bezigheden wil ontvluchten, dan vind je hier een prachtige omgeving om je uren te verdwalen.

Varadero Beach is ook een ultieme bestemming voor mooie strandfotografie en vergeet ook niet om een aantal leuke souvenirs mee naar huis te nemen.

Conclusie

Varadero Beach, gelegen in het noorden van Cuba, is een uniek strand dat bekend staat om zijn prachtige landschap, de frisse en aangename Caraïbische zee, de heerlijke zonnige weersomstandigheden en vele recreatieve activiteiten die het strand te bieden heeft. Het is een interessante en populaire bestemming en een beste keuze voor een zonvakantie met het gezin.

Plaats een reactie