Praia do Espelho

Praia do Espelho is een fascinerend strand dat een blijvende indruk achterlaat. Het is gelegen in het noordoosten van de Braziliaanse staat Bahia. Praia do Espelho betekent letterlijk ‘spiegelstrand’ en dat is ook precies wat het is, een prachtig stukje strand waar het blauw van het zeewater weerspiegelt in het wit van het zand. Dit bijzondere strand is zeker de moeite waard om te bezoeken, dit is waarom.

Waarom bezoeken?

Praia do Espelho heeft veel te bieden. Op en rond het strand kan je genieten van prachtige natuur. De omgeving is erg gevarieerd, er zijn kliffen, wouden, een rivier, een rustige baai, mangroven en spectaculaire duinen. Het omringende regenwoud is de thuisbasis van een aantal bedreigde dierensoorten zoals de kaaiman en de jaguar.

Er is veel te zien en te doen op het strand. Veel bezoekers kiezen ervoor om een boottocht te maken langs de kust om op het strand te genieten van een heerlijk eilandontbijt. Ook kun je hier duiken en snorkelen en duik je in de prachtige onderwaterwereld. Er zijn ook genoeg activiteiten op het strand, zoals volleyballen, zeilen, vissen en bodyboarden.

Praia do Espelho was ooit bekend als een oase voor hippies. Tegenwoordig lokt het toeristen uit alle lagen van de bevolking aan. Het werd bekend om zijn zuivere, heldere zee en kristalwitte zand. De zeebodem is gevuld met schoon koraal en er groeien veel kleurrijke algen. Op sommige dagen verschijnt er zelfs zichtbare zeesterren in het water.

Waar ligt het?

Praia do Espelho ligt ongeveer 127 km van de hoofdstad Salvador de Bahia. Het strand ligt tussen de twee plaatsen Caraíva en Trancoso in de buurt van het stadje Trancoso. Het strand is ongeveer 1 km lang en wordt beschermd door hoge kliffen aan beide kanten.

Je kunt er alleen naartoe als je een boot hebt of als je de boottocht boekt bij de lokale dorpsbewoners. Naast het stuk strand zijn er verschillende lokale restaurants en bars waar je kunt genieten van lokale specialiteiten. Ook is er een prachtig uitzicht over de kust van Bahia.

Waarom is het bijzonder?

Praia do Espelho staat bekend om haar adembenemende schoonheid. De boogvormige kustlijn is het meest bekende kenmerk van het strand, waar het azuurblauwe water wordt gereflecteerd in het witte zand. Andere kenmerken die het strand onderscheiden van alle andere stranden in Bahia zijn de hoge kliffen aan beide kanten van het strand en de kleurrijke vegetatie die de omgeving bedekt.

Het water rond dit strand is schoon en helder, waardoor het een ideale plek is voor zwemmen en snorkelen. De uitzonderlijke schoonheid van het strand maakt het een populair toeristisch bestemming. Het is de perfecte plek om te genieten van de zon, de zee en een rustige omgeving, en het is ook een favoriet bij fotografen die komen om de onvergetelijke schoonheid van dit strand vast te leggen.

Praia do Espelho wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Brazilië. Het adembenemende landschap, de prachtige vegetatie en de heldere zee maken het tot een van de must-see’s op de Braziliaanse stranden. Bezoekers kunnen er genieten van prachtige uitzichten, actieve wateractiviteiten, lokale eetgelegenheden en bars.

Het bijzondere Praia do Espelho heeft zeker de moeite waard om te bezoeken. Kies je verblijf met zorg om het maximale plezier uit je tijd op dit unieke strand te halen. Of je nu komt om te ontspannen of om te genieten van de watersporten, je kunt er zeker van genieten. Of je nu al een bezoeker bent of nog niet, Praia do Espelho is een topbestemming, je zult er geen spijt van hebben.

Plaats een reactie