Hyams Beach

Hyams Beach is een idyllische plek aan de kust van New South Wales in Australië. Dankzij de heldere, intense kleuren van het water, wordt het bestempeld als één van de witste stranden ter wereld.

Hyams Beach ligt in het Jervis Bay Marine Park, op 280 km ten zuiden van Sydney en 55 km ten zuiden van Nowra. Het is een populaire vakantiebestemming voor toeristen en locals die op zoek zijn naar een rustplaats aan de kust.

Waarom is Hyams Beach interessant?

Hyams Beach is extreem populair vanwege de schoonheid van het landschap. De kleur van het water is verbluffend helder en licht blauw, met wit zandstrand dat overgaat in rustig groen water. Hierdoor heeft het strand en omgeving wat weg van een tropisch paradijs.

Hyams Beach is ook een ideale bestemming voor de natuurliefhebber. Het strand ligt bij het Jervis Bay Marine Park en er komen veel verschillende soorten wilde dieren voor. Het strand staat bekend als een belangrijke trekpleister voor marine leven zoals walvissen, dolfijnen en karetschildpadden.

Je kunt verschillende watersportactiviteiten doen zoals windsurfen, kajakken en snorkelen. Je kunt ook kiezen voor een kano- of kajaktocht waarmee je de omgeving kunt verkennen. Er zijn ook verschillende trails voor wandelaars en fietsers en je kunt zelfs boottochten maken.

Waarom is het bijzonder?

Hyams Beach is een bijzonder strand dankzij zijn kleur. Het krijgt het label “witste strand ter wereld” vanwege de heldere, intense kleuren van het water, dat is vergelijkbaar met de sectie wit van de regenboog. Het natuurlijke witdat wordt veroorzaakt door het kristalheldere water dat de massale schelpen, koralen en planten bevat die uit de diepte naar boven komen.

Het strand is een perfecte omgeving voor rust, recreatie en ontspanning. Je kunt in alle rust zonnen, zwemmen en zelfs snorkelen in het mooie kraakheldere water. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd, zoals vissen, kanoën, boottochten, strandwandelingen en veel meer. Al deze activiteiten maken Hyams Beach tot een unieke bestemming waar je een heerlijke vakantie kunt beleven.

Conclusie

Hyams Beach is een bijzonder strand met intense, heldere kleuren. Het strand ligt in het Jervis Bay Marine Park en heeft veel te bieden, van het verkennen van de omgeving tot het genieten van onderwaterleven en verschillende watersportactiviteiten. Als je op zoek bent naar een idyllische plek aan de kust, dan is Hyams Beach zeker de moeite waard!

Plaats een reactie