Bells Beach: het meest beroemde strand van Australië

Bells Beach is een prachtig kustplaatje in Australië dat zich uitstrekt over meer dan een kilometer in de buurt van Torquay. Het strand is het meest beroemd om zijn iconische golven die als een van de beste surfstranden ter wereld worden beschouwd. Bells Beach is ook erg bekend om de bodysurfen hotspots. Ook is het een populair toeristische bestemming geworden en een aantrekkelijk strand voor veel surfliefhebbers.

De geschiedenis en ligging van Bells Beach

Bell Beach is tot op de dag van vandaag een van de meest iconische surfstranden van Australië. Door de jaren heen is het strand de site geweest van veel grote surfwedstrijden, waaronder de Rip Curl Pro Surf Contest, de Bells Beach Classic en de Rip Curl World Cup of Surfing. Het strand ligt aan de kust van Victoria, op ongeveer 90 kilometer van Melbourne, en is toegankelijk vanuit Torquay. Bells Beach is een lange, smalle strandstrook met zand dat wordt gekenmerkt door talrijke lagen met schuimkoppen, die perfect zijn voor surfers. De stranden kijken uit op de kronkelende Bass Strait en het strand biedt veel golven. Bells Beach wordt beschermd door een klif en een uitgestrekt rif, dat vanwege de ligging van het strand bijna het hele jaar golven voortbrengt, wat het gemakkelijk maakt om de golven te voorspellen en de surfers om er makkelijk toegang te krijgen.

Waarom Bells Beach interessant is?

Bells Beach is een van de meest geliefde surfstranden van Australië en heeft algemene erkenning als het meest beroemde surfspot ter wereld. Het is al een lange tijd favoriet voor gevorderde ruiters vanwege de grote golven die hier voorkomen. De golven zijn uitermate geschikt voor ervaren surfers, maar zijn ook perfect voor degenen die nieuw zijn in het surfen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het brede strand met lange golfbreaks en het rustige zeewater. Verder is Bells Beach populair vanwege de schattige opgang vanaf de strandweg, de ervaren surfers die er vaak komen, de schitterende omgeving en de spectaculaire uitzichten op de oceaan en de kust.

Activiteiten op Bells Beach

Bells beach is ook een ideale bestemming voor ofr kampeerders en gezinnen, naast surfers en daarom biedt het een breed scala aan activiteiten. Van kamperen, wandelen en genieten van de zonsondergangen, tot kanoën, wandelen en zwemmen, er zijn veel verschillende dingen te doen in of rondom Bells Beach. Er zijn ook mogelijkheden om te paardrijden in het Nationaal Park Point Addis, waar mensen vele fauna- en wetlandomgevingen kunnen verkennen. Van kleine kustplaatsjes, restaurants en winkels tot lokale ateliers. Bells Beach biedt ook veel mogelijkheden voor het bekijken van strandingedieren en een bezoek aan Torquay’s populaire pier.

Waarom Bells Beach bijzonder is

Bells Beach is een unieke locatie die een bezoek waard is voor veel verschillende redenen. Het is een van de meest beroemde surfstranden ter wereld, een perfecte locatie om te kamperen en vele strandactiviteiten te doen met het gezin. Maar het mooiste van Bells Beach is dat het rustiger is dan veel andere stranden, waar de kustlijn vaak wordt behoorlijk bevolkt. Het is een vredige plek om te genieten van de rust en om de schoonheid van de oceaan te bewonderen. Er is ook een breed scala aan restaurants in de buurt, waar surfers kunnen droogblijven tussen de sets. Dit strand is zeker een van de meest bijzondere stranden in Australië en een must-see voor iedereen die op zoek is naar een leuke en ontspannen vakantie.

Samenvattend

Bells Beach is een van de meest iconische surfstranden van Australië. Het is bekend om zijn lange golfbreaks en zijn rustige zeewater, waardoor het perfect is voor gevorderde en beginnende surfers. De perfecte golven en het prachtige landschap maken het een ideale plek voor kampeerders. Daarnaast biedt het strand ook veel verschillende activiteiten rondom het strand. Bells Beach is een bijzondere locatie, die de moeite waard is om te bezoeken voor iedereen die van het surfen houdt en van de rust in de natuur.

Plaats een reactie