Coral Bay

Coral Bay is een strand aan de westkust van West-Australië en is een van de bekendste bestemmingen voor toeristen. Het prachtige getijdensysteem en de spectaculaire omgeving maken het een van de mooiste plekken aan de westkust. Het strand ligt in Ningaloo Marine Park, een van ’s werelds grootste ongerepte koraalriffen die de locatie een van de beste plekken ter wereld maken voor watersportactiviteiten zoals snorkelen en duiken.

Locatie

Coral Bay ligt in het westen van West-Australië in Ningaloo Marine Park, aan de noordkust. De stad ligt ongeveer 1.400 km ten noorden van Perth, de hoofdstad van de staat. Het strand ligt direct aan de kust van de Indian Ocean en is omgeven door prachtige natuur.

Waarom is Coral Bay populair?

Coral Bay is populair bij toeristen vanwege haar adembenemende locatie en toegankelijkheid. Het is een van de weinige plekken met een aanraking van het koraalrif zonder dat je bijna in het water hoeft te staan. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor mensen die graag het koraalrif willen ervaren, maar ook voor mensen die liever de zonnige witte zandstranden van het strand willen genieten.

Daarnaast is het een geweldige plek voor diegenen die graag bezig zijn met watersport en duiken. Het duiken is hier niet alleen op het rif, maar ook op de waaierige schiereilanden en meren van Ningaloo. Er is hier een enorme diversiteit aan vis, wieren en andere mariene planten en dieren te ontdekken.

Waarom is Coral Bay bijzonder?

Coral Bay biedt een wondere wereld om ervan te genieten. De lokale watersportactiviteiten zoals snorkelen, duiken en verkenningen met kajaks zijn een eenmalige kans om het rif in allerlei pip, die er aanwezig zijn, te bewonderen.

Een andere bijzondere attractie op Coral Bay is het waaier strand dat ligt op de plaats, de idyllische lagune, die omringd wordt door de Indische Oceaan. Je kunt hier ontspannen op het wit zand, kijken naar schitterende zonsondergangen en genieten al het andere schoon dat deze mythisch mooie plek te bieden heeft.

Het rif zelf is ook bijzonder. Het is vrij uniek omdat hier rif-aandoende muren die lijken te verdwijnen in de oneindigheid te vinden zijn. Dit, samen met de prachtige kleuren en het onphatbare aantal soorten dieren, maakt het een waar paradijs.

Conclusie

Coral Bay is een prachtig strand aan de West-Australische kust in Ningaloo Marine Park. Het strand biedt een eenmalige kans om het koraalrif nem te verkennen door middel van lokale watersportactiviteiten of door het waaierstrand te bezoeken. Hier vind je vele bijzondere vissoorten en een enorme diversiteit aan dieren en planten. Of je nu op zoek bent naar ontspanning op een luie strand dag of meer actie en avontuur, Coral Bay is een bestemming die je niet mag missen op je reis naar West-Australië.

Plaats een reactie